Meie kauplused Tallinnas - Ülemiste Keskus ja Narvas - Astri Keskus
Close
looduslik teemantide populaarsus

Looduslike teemantide populaarsus – milles peitub põhjus?

1870. aastatel avastati Lõuna-Aafrikas esimesed suured teemantide leiukohad. Siis hakkasid need tasapisi juveeliturgu üle ujutama. Kuid siiani on need jätkuvalt peaaegu kõige väärtuslikumad kivid.

„Teemandid on igavesedˮ – selline oli reklaamifirma De Beers loosung 1948. aastal. Nüüd on see lause sama asjakohane kui palju aastaid tagasi, kui teemante alles hakati kaevandama ja müüma. Miks siis on teemandid endiselt nii populaarsed ja nõutud? Kas see jääb nii ka tulevikus?

Mis on teemantide populaarsuse põhjuseks?

Säärasel teemantide populaarsusel on terve rida põhjuseid. Esiteks on see ilu, mis ei kao ka aja möödudes. Need on ilusad nii esmasel kaevandamisel, töötlemisel kui ka sellele järgneval pikaajalisel kandmisel ehtena. Isegi vanades kirjalikes dokumentides kirjeldatakse teemantide kütkestavat ilu. Vana-Kreekas võrreldi neid jumalate pisaratega ja Vana-Roomas langenud tähtede osakestega. Isegi pealiskaudsest pilgust teemandile piisab, et mõista, miks on need kivid nii populaarsed ega kaota oma väärtust.

Ent mitte ainult ilu pole põhjus, miks teemandid on nii nõutud. Aja jooksul on need muutunud noorpaaride pühendumuse ja armastuse sümboliks. Teemantidega kihlasõrmustest on saanud omamoodi armastavate inimeste vaheline leping. Nendevaheline kirg on ju sama igavene kui teemandid ise.

Seda ei kinnita mitte ainult tavalised inimesed, vaid ka kuulsused. Näiteks Jennifer Lawrence ja Kim Kardashian demonstreerivad aeg-ajalt Instagramis teemantsõrmuseid. Isegi kui prints Harry Meghanile abieluettepaneku tegi, kinkis ta talle uhke teemantsõrmuse. Teemant on hakanud sümboliseerima igavest armastust ja see tunne ei sure, mis tähendab, et ka teemantide populaarsus ei kao kuhugi.

Lisaks on teemantide populaarsusel veel üks põhjus. Need hoiavad oma väärtust palju paremini kui teised vääriskivid. Seetõttu on looduslikud teemandid hea võimalus kapitali säilitamiseks. See on ka põhjus, miks on loodusliku päritoluga kivid tehiskividest palju väärtuslikumad ja paistavad nende taustal silma. Kui laboriteemandid muutuvad odavamaks, siis looduslike teemantide hind ainult kasvab. Kui otsustate investeerida, on teemandid usaldusväärne viis oma kapitali säästmiseks ja suurendamiseks.

Kuidas teemandid looduses tekkivad

Teemantide ilu ja väärtus on seotud nende kujunemise eripäraga. Neil on süsinikuaatomite eriline struktuur. Et sellest ilusat teemanti teha, on vaja palju vaeva ja väga kõrget temperatuuri. Sellised tingimused luuakse sügaval maapinna all. Seetõttu kaevandatakse looduslikke teemante ülisügavates torudes. Väga harva satuvad teemandid pinnale.

Veel üks teemantide probleem seisneb selles, et nende arv on piiratud. Teemandi moodustumine võtab väga kaua aega, nimelt miljoneid ja miljardeid aastaid. Maa lihtsalt ei suuda neid pidevalt toota. Seetõttu on iga kaevandatud teemant tänapäeval kallis ja väga väärtuslik. Iga kiviga nende arv looduses väheneb.

Teemantide tulevik

Tulevikus ei jää teemantide väärtus samaks, vaid kasvab järk-järgult. Seega võivad need teeninda mitte ainult suurepäraste kaunistustena, vaid ka investeeringuna. See ei sõltu sellest, kas osta teemante ehte osana või lihtsalt eraldi kivina.

Miks on teemandid suurepärane viis investeerimiseks? Need mitte ainult ei võta üsna vähe ruumi, vaid ei kaota ka oma väärtust, mis pigem ainult kasvab. Lisaks näevad need ehete kujul lihtsalt imelised välja. Teemantidega ehted võivad täiendada mistahes välimust: töist, argipäevast, pidulikku. 

Looduslikud teemandid on täna väärtuslikud ja lähitulevikus see ei muutu. Kui soovite teemantide, nende kaevandamise, töötlemise ja teemantehete kohta rohkem teada, siis võtke meiega ühendust.

Close
Cart (0)

Ostukorvis ei ole tooteid. Ostukorvis ei ole tooteid.





Close